Wednesday, July 11, 2007

Göötti elementissäänKesän kiireet ovat näköjään vähentäneet päivityksiäni, mutta tässä nyt vähän kuulumisia. Melli oli Iriksen luona mökkilomalla ja Pami sai lomailla rauhassa kotona, se oli viime viikolla. Mökillä Melli koki taas uusia juttuja, se kävi mm. uimassa ensimmäistä kertaa. Täällä kotona oli ihmeen rauhallista ja samalla hyvin omituista ilman Melliä. Sen näkyvään läsnäoloon on jo niin tottunut, että sitä oli ihan kova ikävä lopulta. Heti kun Melli saapui takaisin kotiin, alkoi sama riehunta ja ärinä, Pamikin näytti iloiselta.
Göötin alkuperäinen tarkoitushan lienee ollut olla maatilojen yleiskoirana, paimenkoirana ja rottien tappajana ja kaikessa mukana muutenkin, sehän on göötille mieluista, sillä se ei ole mielellään yksin. Se haluaa olla omistajaansa lähellä ja osallistua kaikkeen toimintaan. Melli elää täällä sellaista elämää ja minusta se on ihan elementissään. Lehmien kanssa se on hyvin luonteva, ei pelkää niitä vaan osoittaa selviä paimennustaipumuksia niiden kanssa liikkuessaan. Tänään se jopa auttoi lehmien sisälleotossa ajamalla hankalan lehmän eteenpäin. Olin ihan yllättynyt sen otteista. Meillä Pami on aina ollut lehmien kanssa arempi, se ei uskalla niiden lähelle, kun ne ovat vapaina. Niitä taluttaessa se kyllä paimentaa, liikkuu takajalkojen takana ja haukkuu "paimennusäänellä". Melli on heti pienestä pitäen rohkea ja reipas ja erittäin utelias kaikesta, mitä tapahtuu navetassa ja muualla.
Tässäpä näitä taas. Kuukauden päästä Melli on sitten varmaan erikoisnäyttelyssä esiintymässä ensimmäistä kertaa. Se alkaa jo nyt jännittää. Harmi, etten itse pääse mukaan näyttelyyn, se olisi ollut todella mielenkiintoista, nähdä Mellin ensiesiintyminen ja kaikki ne muut näyttelyssä olevat göötit. Kerralla paljon samanlaisia pötkylöitä!

No comments: